top of page

Työkaluja työpaikalla tapahtuvaan ohjaukseen ja neuvontaan

Työelämäohjauksella tarkoitetaan kaikkea työpaikalla tarjottavaa ohjausta, opastusta ja neuvontatyötä.

Tämä työkalupakki on tarkoitettu ohjauspalveluita tarjoaville tahoille sekä henkilöstöhallinnon ammattilaisille. Näistä työkaluista on apua, kun ohjaat ja opastat työntekijöitä.

Työkalupakissa on erilaisia menetelmiä, parhaita käytäntöjä, case-esimerkkejä ja käytännön työkaluja. Tutki ja kokeile rauhassa ja hyödynnä vapaasti kaikkea, mikä sopii parhaiten omaan tilanteeseesi!

Tästä työkalupakista löydät:

Näin prosessi etenee

Kokonaiskuvaus prosessin kulusta, kun ohjauspalveluita tarjotaan työpaikoille ja ohjausta annetaan yhteistyössä työpaikan kanssa. Mitä ohjaajan pitää ottaa huomioon? Mitä prosessissa tapahtuu niin työpaikan kuin yksilön näkökulmasta? Entä kuka palvelun maksaa?

 

Näin lähestyt työpaikkoja

Vinkkejä, työkaluja ja menetelmiä, joita voit hyödyntää, kun otat yhteyttä työpaikkoihin. Näin synnytät luottamusta tarjottuja ohjauspalveluita kohtaan ja rakennat suhteen, jossa molemmat osapuolet ymmärtävät yhteistyön edut. 

 

Käytännön työkaluja ryhmien ja yksilöiden kanssa toimimiseen

Käytännön työkaluja ja harjoituksia uraneuvojille/työelämäohjaajille, jotka toimivat työpaikalla yksilöiden tai ryhmien kanssa. 

 

Näin tarjoat ohjauspalveluita (case-esimerkkejä) 

Miltä kuulostavat bussista tai asuntoautosta tarjottavat ohjauspalvelut? Case-esimerkit valaisevat erilaisia tapoja, joilla työntekijöiden ohjaus- ja opastuspalveluita voidaan toteuttaa. Menetelmiä ovat esimerkiksi mentorointi, esimiesten kouluttaminen ja vertaisneuvonta.

 

Koulutus työkalupakin käyttöön

Näin saat työkalupakista kaiken hyödyn irti!

Johdanto työelämäohjaukseen

Käytetyt termit ja lyhenteet

KUKA ON KOONNUT TYÖKALUPAKIN?

Työkalupakki on tuotettu Erasmus+‑hankkeessa ”Worklife Guidance – Development of guidance and counseling in the workplace”. Hankkeen kesto on 1.9.2014–31.8.2016. Hankekumppanit ovat ETSC/Islanti, OAKK/Suomi, CFL/Ruotsi, EC VPL/Alankomaat ja MERIG/Itävalta. Lisätietoa hankkeesta ja kumppaneista on nettisivuillamme osoitteessa https://worklifeguidance.wordpress.com/

bottom of page